Security Briefing.

Beste deelnemer,

We zijn verheugd om je te verwelkomen voor deze toeristische rally, een dag vol plezier en avontuur door prachtige landschappen. Voordat je achter het stuur van je mooie auto stapt, willen we je een geweldige rit toewensen en benadrukken hoe belangrijk het is om voorzichtig en verantwoordelijk te rijden. Hier zijn enkele essentiële punten om in gedachten te houden voor de veiligheid van alle deelnemers en andere weggebruikers:

1. Roadbook en Aanwijzingen:

Het verstrekte roadbook bevat waardevolle aanwijzingen om je te begeleiden tijdens deze rally. Houd er echter rekening mee dat niet alle verkeersborden, verkeersdrempels of obstakels op de weg in het boek vermeld zijn. Blijf te allen tijde waakzaam en wees voorzichtig. Ons doel is om je te leiden, maar je voortdurende aandacht is essentieel om onverwachte situaties te herkennen.

2. Respecteer Snelheidslimieten:

Deze rally is geen snelheidswedstrijd. Respecteer strikt de verkeersregels en snelheidslimieten. Wees bijzonder oplettend in stedelijke gebieden en zones met een snelheidslimiet van 30 km/u. We vermelden geen snelheidscamera's in onze roadbooks om elke aansporing tot snelheid te vermijden.

3. Onderling Respect en Goede Sfeer:

Elke deelnemer heeft zijn eigen rijstijl. Wees respectvol naar anderen toe en let op hun intenties. Gebruik richtingaanwijzers om inhaalmanoeuvres aan te geven of om aan te geven dat je wilt worden ingehaald. We delen de weg met andere kwetsbare weggebruikers, zoals fietsers, wandelaars en motorrijders. Wees hoffelijk door te vertragen en een veilige afstand te houden bij het inhalen.

4. Vermijd Afleidingen tijdens het Rijden:

Concentratie is van het grootste belang tijdens het rijden. Vermijd elke vorm van afleiding, zoals het gebruik van de mobiele telefoon, make-up aanbrengen of eten. De veiligheid van iedereen hangt af van je voortdurende aandacht voor de weg.

5. Nuchter Rijden:

Het spreekt voor zich dat rijden onder invloed van alcohol of psychoactieve stoffen ten strengste verboden is. Zorg ervoor dat je nuchter bent en in volledige controle voordat je achter het stuur kruipt.

6. Volg de Instructies van Autoriteiten en Organisatoren:

Bij ernstige incidenten of noodsituaties, volg de instructies op van lokale autoriteiten en organisatoren van het evenement. Jouw veiligheid en die van andere deelnemers staan voorop.

7. Voorzorgsmaatregelen bij Afwijkingen en Incidenten:

We hebben maatregelen genomen om je te helpen in geval van afwijkingen of incidenten op de route. Aan het einde van elke route vind je een lijst met de GPS-coördinaten van elk vakje van het roadbook. Als je verdwaalt of een afwijking tegenkomt, kun je de route iets verderop terugvinden met behulp van deze coördinaten. Raadpleeg het einde van het roadbook voor gedetailleerde instructies over hoe je de Waze-app kunt gebruiken om je naar een specifiek punt te leiden.

8. Persoonlijke Verantwoordelijkheid:

Besef dat je verantwoordelijk bent voor jouw acties op de weg. We zullen geen enkele schending van de verkeersregels tolereren. Wees waakzaam en respecteer te allen tijde de verkeersregels.

Tot Slot:

De veiligheid van eenieder blijft onze belangrijkste zorg. Door de snelheidslimieten en het verkeersreglement te respecteren, draag je bij aan een veilige omgeving voor iedereen. We herinneren je aan het belang van hoffelijk rijden, het vermijden van afleiding en nooit rijden onder invloed. In geval van afwijkingen vind je aan het einde van het roadbook GPS-coördinaten om je te begeleiden. Vergeet niet dat je individueel verantwoordelijk bent voor je acties in geval van een incident. Met deze principes in gedachten hopen we dat je ten volle en veilig zult genieten van dit onvergetelijke avontuur.

De organisatoren